Ботев Пловдив ще търси солиден резултат над тима от остров Мадейра

...
Ботев Пловдив ще търси солиден резултат над тима от остров Мадейра
Коментари Харесай

Ботев иска бой над тим от острова на Роналдо

Ботев Пловдив ще търси стабилен резултат над тима от остров Мадейра - Маритимо в първия мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа.

Автономният район на Португалия е родното място на суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, който живее там до 12-годишна възраст.

Това ще бъде трети опит на " канарите " да доближат до плейоф за влизане в груповата фаза. Преди четири години воденият тогава от Станимир Стоилов тим отпадна в същата фаза след две равенства против немския Щутгарт (0:0 и 1:1).

Две години по-късно " жълто-черните " още веднъж се разминаха с групите след 2:1 и 0:2 против австрийския Санкт Пьолтен.

Бургаският стадион " Лазур " още веднъж ще се трансформира в сцена за Ботев, като " канарите " не познават загуба в европейските си мачове. До днешната среща пловдивачи имат шест победи и едно тъждество.

Гръмката победа над Бейтар Йерусалим с 4:0 на реванша окрили с огромни очаквания пловдивчани и всички са изпълнени с оптимизъм, че могат да отстранят Маритимо.

Очаква се треньорът Ботев Николай Киров да пусне състава от мача с Бейтар, който опази мрежата си суха, а в офанзива беше доста ефикасен.

Вероятни сформира:

Ботев Пловдив: Чворович, Панов, Генев, Димов, Й. Минев, Меледже, Неделев, Косоко, Балтанов, Стоянов, Виана.

Маритимо: Шарлес, Мартинш, Маурисио, Заинадин, Бебето, Шен, Гамбол, Валенте, Ебер Беса, Коща, Пиньо.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР